sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Kisailua

Aamu avautui sinitaivaalla ja aikainen lähtö kisoihin Kirkkonummelle KKK-halliin tuntui inhimilliseltä. Takana oli surkeasti nukuttu yö flunssan takia, ei ihan paras lähtökohta kolmelle startille. Täysi tsemppi vaan päälle sillä mielellä, että nämä olivat tokavikat kisat ennen pitkää taukoa. Radoista ei ole videota, joten yhteenveto omien havaintojen ja muistin pohjalta.

1- Jalosen agirata

Rimat 60cm. Kumma tiputti tokan riman ennen 90 asteen käännöstä putkeen. Osin ohjauksesta ja osin huolimattomuudesta? Keinu yllätti kaverin, ei tajunnut minne meni. Yritti parhaansa mukaan ottaa 2on2offin, mutta fysiikan lait eivät tukeneet tätä. Seuraavana oli kepit ja sisäänmeno väärältä puolelta, veikkaan että häkellys keinusta oli tähän syynä. A:lla Kumma pysähtyi ylös, tuli epäröiden alas ja 2on2off unohtui täysin. Tähän en tiedä syytä, arvaukseni on esteen outo uusi materiaali, eli mattopinta. Loppurata meni oikein hyvin. Pussin jälkeen tuli kaksi aitaa (takana putki houkuttimina), ja sitten 180 asteen käännös puomille. Jäin pussilla jälkeen, mutta Kumma teki hienosti vihjeestä tiukan hypyn tokalla aidalla ja kääntyi sujuvasti puomille. Puomilla ei epäröintiä, ja hyvä 2on2off. Yhteenvetona tällä radalla oli nuoren koiran epävarmuutta ja sähläystä, toki myös ohjauksessa viilattavaa. Tulos oli 10 (rima ja kepit) ja ihme kyllä sijoitus 5/27. Saatiin jopa palkintoherkkuja :)

2 - Viitasen agirata

Rimat 55cm. Radalla oli monta putkea, jotka kaikki sai suorittaa valitsemastaan päästä. Hauskaa vaihtelua! Rata lähti hyvin rullaamaan aitojen ja putken kautta A:lle. Nyt A sujui epäröimättä ja hyvällä kontaktilla. Kumma haki hyvin suoralla linjalla olleet muurin, aidan ja pussin, vaikka lähestyminen oli vinosta ja koira tahtoi ajautua ohi. Oikein hyvä pujottelu. Putken jälkeen herpaannuin hetkeksi enkä ottanut koiraa kunnolla vastaan. Se pinkaisi selkäni takaa A:lle viereisen keinun sijaan. Keinu sujuva ja hyvä 2on2off, samoin hyvät loppukiemurat. Yhteenvetona tämä oli oikein hyvä HYL rata, harmillinen moka tietysti, mutta sujuvaa yhteistyötä ja hyvää fiilistä, perusasiat toimivat.

3 - Jalosen hyppyrata

Rimat 55cm. Lead-out 2 aidan taakse, valssi ja seuraavat kaksi aitaa hyvin. Sitten oli tarkoitus mennä kepeille, mutta Kummalla oli fokus viereisessä pussissa, joka tosin oli kiinni oleva pää meihin päin. Yritti kovasti "suorittaa" tätä juoksemalla kankaan päälle ja tekemällä jonkinlaisen loikan putkiosan yli. Alkoi naurattamaan kovasti :) Otettiin uusi yritys kepeille, hyvä vauhti. Yhteen putkeen sujahti väärästä päästä sisään, tähän kohtaan olisi pitänyt rohkeasti vaan tehdä valssi. Loppu radasta oli sujuva ja hieno. Toki taas viilattavaa ohjauksessa, mutta K teki hyvää työtä innokkaasti. Yhteenveto: hyvä HYL rata taas, tehtiin täysillä loppuun vaikka hyllytettiin jo alussa.

Tämä oli ensimmäinen kolmen startin kisa meille ja uusi kisapaikka. En voi kuin taas hehkuttaa miten makea kisakamu Kumma on. Intoa, virettä ja keskittymistä riitti joka starttiin. Perusasioissa tuli esiin epävarmuuksia, joita on vielä varaa työstää. Ohjauksessa riittää aina hommia :) Yhtä rimaa lukuunottamatta hyppytekniikka vaikutti sujuvalta. Radoista sai taas treeni-ideoita. Bonuksena kevätaurinko lämmitti suloisesti lämppä- ja jäähdyttelykävelyillä.

Ensi viikonloppuna BATin kisoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti