perjantai 16. maaliskuuta 2012

Makea treenipäivä

Kummalla oli eilen tehotreenipäivä. Aamulla aloitettiin Sporttiksella itsenäisesti. Lämmittely perussarjalla, kolme innokasta ja siistiä suoritusta.

Seuraavaksi keppikulmia kuudella kepillä. Kuusi toistoa kulmia ja puolia vaihdellen, hypyn/putken kautta, nopeita ja innokkaita suorituksia, yksi virhe. Päätin vielä työstää yli 90 asteen avokulmaa, ja sinnikäästi Kumma tarjosi tokaa tai jopa kolmatta väliä. Toistoja tuli turhan paljon, mutta annoin kaverin pohtia ongelmaa ja loppuun saatiinkin pari onnistumista. Vauhti näissä hiipui, mutta tärkeintä olikin aivotyö ja oikean välin hahmottaminen. Yli 90 asteen avokulmissa oma sijoittumiseni vaikuttaa vielä paljon, kun pujottelua lähestytään radanomaisesti. Jos olen koiran ja keppien välissä Kumma tahtoo ajautua tokaan väliin, toisella puolella ollessani oikea väli löytyy varmemmin.

Väliin set point 4.5ft välillä, tasaokseri 40-50-40cm. Hyvää työtä, videointi olisi ollut tarpeen tarkemman analyysin tekemiseen.

Viimeiseksi palauteltiin mieleen kontakteja puomilla ja keinulla. Puomilla ensin pari toistoa lelutargetin kanssa. Jäin itse selkeästi taakse ja vapautin heti 2on2off-asennosta lelulle. Aika hyvä vauhti ja ihan suora 2on2off. Sen jälkeen sama ilman lelua. Suoritus hidastui, mutta fokus pysyi edessä. Vapautin ja heitin lelun. Yksi ylösmeno oli rajatapaus, muuten hyvin. Keinua putken kautta muutama toisto, tasaisen hyvää suoritusta.

Illalla suunnattiin uudelleen Sporttikselle Tuulian treeneihin. Jo aamusta jäi positiivinen fiilis, mutta nämä illan treenit olivat vielä makeaa makean päälle. Radalla oli paljon takaakiertoja sekä putken pimeään päähän menoa. Oma olo oli hyvin flunssainen, joten tein suosiolla noin 5 esteen pätkissä. Olin hurjan tyytyväinen moneen asiaan. Kumma hyppäsi sujuvan oloisesti 60cm rimoja, ja teki tarvittaessa todella hyviä tiukkoja teitä (kun vaan oma ohjaus oli ajoissa). Takaakierrot osana rataa ovat parantuneet. Kepeillä saatiin onnistumaan vaikea päällejuoksu + 135 asteen avokulma. Tiukka takaaleikkaus pituudella ja jatko A:lle (A/putkierottelu) lähti myös toimimaan parin yrityksen jälkeen. Kaikista makeinta oli kuitenkin Kumman into, vauhti ja fokus. Se jaksoi mielettömän hyvin, vaikka tehtiin aika pitkä pätkä putkeen. Väsymys näkyi vauhdissa, mutta into säilyi. Lopussa kaveri oli kyllä ihan rätti :)

Päivästä jäi iloinen mieli ja sunnuntaina testataan taitoja Kirkkonummella kolmessa startissa.

Kumma HSKP:n kisoissa 25.2.2012

Jotta ei tule liikaa siirappia, muutama sana maanantain HAUn treeneistä. Teemana oli kisanomainen suoritus. Rata ei ollut paha, mutta migreenini oli. Lisäksi Kumma oli aika häiriöherkkä. En tehnyt kunnon sytyttelyä ennen lähtöä, mikä kostautui heti. Kolmen esteen alkusuora ei tahtonut millään sujua, Kumma tuli aidoista ohi, mikä oli uutta ja omituista. Tästä eteenpäinkään homma ei pysynyt yhtään kasassa. Hyvin harvoin olen ollut treeneissä, jotka olisi voinut jättää väliin, mutta nämä olivat sellaiset. En ollut itse sellaisessa kunnossa, että olisin pystynyt keskittymään. Joko olisi pitänyt tehdä hyvin lyhyitä pätkiä, tai jäädä kotisohvalle. Kumman suorituksessa näkyi myös treeni- ja kotitauko, kun hurrikaanit viettivät reilun viikon hoitolassa reissumme ajan.

Tänään Kumma pääsi fyssarin käsittelyyn. Takaosan ja vartalon syvät lihakset eivät vielä aktivoidu riittävän hyvin, eli niiden jumppa jatkuu. Lannerangassa oli vasemmalla puolella lihaskireyksiä, samon oikealla rintarangassa. Molemmat sääret olivat myös kireät. Jatketaan tutuilla jumpilla.

Hoppu ja Neeo voivat hyvin. Neeo oli kolmisen viikkoa sitten vaisu ja söi huonosti. Nyt se on taas pirteä pippuri. Ulkoilu maistuu molemmille plussakeleillä. Aurinkoisina päivinä papparaiset hakeutuvat lattian aurinkoläntteihin makoilemaan ja nautiskelemaan. Kumma ihmettelee moista touhua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti