keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Kaikenlaisia pomppuja

Maanantaina HAUn treeneissä oli kisanomainen rata, jonka sai tehdä kaksi kertaa. Puomin ylösmenoon olin todella tyytyväinen. Putkeen Kumma hakee hyvin, myös vaikeista kulmista. Kepeillä en aina muista antaa tilaa sisäänmenoon, vaan pusken päälle sotkien homman. Rytmitys, rytmitys... Erilaiset ohjaukset ennen ja jälkeen pujottelun lisätty treenilistalle. Samoin puomin suorittaminen, jos jään itse taakse tai olen kauempana sivusuunnassa, ja lisäksi erilaiset ohjaukset ja häiriöt. Ollaan keskitytty niin paljon ylösmenoihin viime aikoina, että 2on2off on jäänyt vähemmälle huomiolle. Toka rata oli parempi, mutta siinä jäi viimeinen keppiväli suorittamatta. Treeneissä pitäisi saada oma ja siten myös koiran vire korkeammalle, tehdä täysillä eikä vaan kokeilla sipsutellen jos onnistuisi.

Eilen Kumma pääsi pomppimaan Vapun silmien alle. Aloitettiin etäisyyden arvioinnilla okserilla (takarima 55cm). Lyhyet välit toimivat hyvin, ja päätöksenteko bounce vai väliaskel pelaa. Mutta pitkät etäisyydet (tehtiin max 24ft) olivat vaikeampia, eli kannattaako väliin ottaa yksi vai kaksi askelta. Kumma yritti yhdellä, ponnisti hurjan kaukaa, ja pääsi kyllä yli mutta oikea ratkaisu olisi ollut ottaa toinenkin askel väliin. Muutenkin Vappu huomioi, että pitkällä välillä ponnistuspaikka tulee herkästi turhan kauaksi. Avuksi tähän voi ottaa speed bumpin 9ft ennen estettä kertomaan, että vielä kannattaa ottaa yksi askel ennen ponnistusta.

Seuraavaksi katsottiin Kumman kykyä koota ja nostaa itsensä lyhyen välin set point harjoituksella. Väli oli 4.5ft ja okserin korkeus 40-50cm. Vappu sanoi, että Kumma voisi vetää etujalat nopeammin alleen, mutta muuten näytti hyvältä. Saatiin kotiläksyksi tehdä tätä silloin tällöin, mutta kolme toistoa riittää.

Kolmas harjoitus oli perussarja takaakiertona, ja siitä 55cm aidalle ja putkeen. Perussarjalla esteet olivat hiukan vinossa. Kolme toistoa ja hyvin sujui.

Vikana oli "jotain kivaa", josta muodostui putki + kaari vasempaan + kaari oikeaan + putki yhdistelmä. Kaarella 3 aitaa, ja kaarten välissä takaaleikkaus. Välit olivat mielestäni 6ft, mutta en ole varma mikä oli kaarten välinen etäisyys. Tässä vaan yksi toisto, joka meni mielettömän hienosti! Ihan yllätyin miten upeasti K haki tokan kaaren, vaikka leikkasin takana.

Yhteenvetona kivat treenit, Kummalla oli virtaa ja energiaa loppuun saakka. Hurrikaani sai positiivisia kommentteja pompuistaan. Kumma on aikuistunut kropaltaan, ja takaosa on nyt tasapainossa etuosaan nähden. Hyvin hyppii ja hallitsee kropan. Komeaksikin kehuttiin :) Onhan se, nallekarhu, pikkujättiläinen. Pitkästi aikaa kaveri kävi vaa'alla, 21 kiloa pörröistä voimaa.

Olohuonepomppuja harrastaa Neeo, aiheuttaen minulle sydämentykytystä. Vieläköhän se ehtii vanhoilla päivillään telomaan itsensä? Tahtoo lentää, mutta näkö ja koordinaatio ei enää riitä pilottitestin läpäisemiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti