lauantai 14. tammikuuta 2012

Hyvät treenit

Aamulla käytiin Kumman kaa Purinalla treenaamassa, hyvän mielen treenit. Ainoa moka kävi videoinnin kanssa: unohdin kameran akun kotiin. Aloitin A:n ylösmenokontaktilla. Jätin Kumman istumaan A:n eteen, menin itse esteen viereen, vapautin ja olin paikalla kunnes koira oli kontaktilla. Päätin olla käyttämättä samaa vihjettä kuin puomilla. Tehdään ilman vihjettä, kunnes homma on varma, ja sitten lisään suoraan A:n vihjeen. Kuudesta toistosta viisi onnistui, selkeä parannus edellisiin treeneihin verrattuna. Oma liikkeeni, myös kävely, on ollut A:lla liian iso häiriö ja lamppu ei ole päässyt syttymään. Nyt Kumma sekä ajatteli, että oli innoissaan koko setin ajan. Jatketaan tästä askel askeleelta, samaan tapaan kuin puomilla.

Kepeillä otettiin kaksi toistoa putken ja hypyn kautta, molemmissa hieno sisäänmeno ja hyvä vauhti. Vauhtia ja rytmiä on pujottelussa varaa parantaa, mutta pidän innon ja itsenäisyyden nyt ykkösprioriteettina, ja toistojen määrät pieninä ja annan kaverin kypsyä omaan tahtiin.

Lopuksi tehtiin hyppytekniikkaa. Aluksi perussarjaa viidella aidalla ja U-putken kera, suoraan ja pari kertaa takaakiertona. Hyvältä näytti, mutta kiva olisi ollut katsoa videolta. Kerran hyppäsi kaksi vikaa kerralla, mutta mieluummiin liikaa intoa kuin liian vähän. Toisto oli hyvä. Seuraavaksi kaksi toistoa power gridiä (9ft/40cm), molemmat oikein hyvät. Lopuksi steady-1-stride (15ft/50cm), tässä kaikki toistot olivat erilaisia. Ekalla teki joka väliin striden. Tokalla meni rytmi sekaisin ja yksi rima tuli alas. Kolmannella kahteen ekaan väliin stride, ja kolmas bouncella.

Treenien loppuun lenkki hyytävässä viimassa, vaikkakin oli kaunis talvisää. Koirapuistossa oli kavereita, joten käväistiin siellä. Kumma oli onnessaan, kun sai hetken painia ja juosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti