tiistai 10. tammikuuta 2012

Joko helpottaisi?

Neeo on jälleen oma itsensä, vilkas riiviö, pirteä mustapippuri. Syö kohtuullisesti, ihan ei ole ruokahalu vielä palautunut normaaliksi. Hopulle jouduttiin eilen struuttaamaan Nutrisal-vettä suoraan suuhun, ettei kuivuisi. Tänään sai jo alas pikkuruisia määriä maksalaatikkoriisilitkua ja iltaa kohti alkoi piristyä. Olisiko tämä pöpö tässä?

Mukavampiin asioihin, eli agitreeneihin. Eilen oli vuoden ekat ohjatut HAU-treenit, teemana sisäänmenot putkiin eri kulmista. Näissä Kumma on hyvä, putket imee ja se hakee hyvin myös sivusta ja takaa. Oma ohjaus saisi kuitenkin olla tarkempaa, ettei olisi epäselvyyttä kummasta päästä on kyse. Putkijarrutukselle olisi myös ollut käyttöä, mutta sen treenaaminen on jäänyt vaiheeseen. Pituudella tuli tehtyä ekaa kertaa takaaleikkaus, ja kun oma ajoitus osui kohdalleen, Kumma hyppäsi ja kääntyi hienosti. Treenilistalle erilaiset ohjaukset pituudella. Rimat oli 55-60cm, muuri täydet 65cm. Videota ei ole todistusaineistona, mutta hyppääminen vaikutti sujuvalta ja yhtään rimaa ei treeneissä tippunut.

Ratatreenin lisäksi käytiin tekemässä puomia ja A:ta. Puomin ylösmeno sekä 2on2off olivat oikein hyvät. A:lla ylösmeno ei sujunut, kahdeksasta toistosta vain kolme osui kohdalleen. 2on2off hyviä. A vaatii siis rutkasti lisää treeniä, ja ensi kerralla jätän oman liikehäiriön pois, se oli nyt liikaa. Puomin edistymiseen olen toisaalta hurjan tyytyväinen, joten olen luottavainen, että lamppu syttyy myös A:n kohdalla.

Viime viikolla olimme Timo Liuhdon koulutuksessa ja näissä on tarkoitus käydä joka toinen viikko. Rata oli meille todella vaikea, ja siihen suunnitellut ohjauskuviot miltei hepreaa. Oma radanlukutaito ja etenkin radanmuistamistaito on ruosteessa. Suorituksessa näkyy oma epävarmuuteni nuoren koiran taidoista, ajoitusongelmat ohjauksessa, ja oikosulut pääkopassa. Kaikesta tästä huolimatta treenit olivat todella mieleiset ja antoisat. Räpiköintiä riitti, mutta saatiin myös monta vaikeaa kohtaa onnistumaan. Kummalla oli hyvää estefokusta, se irtosi hyvin niin eteen lähetyksissä kuin takaaleikkauksissa, reagoi käännöksiin, ja kääntyi tiukasti kun olin itse ajoissa. Treeni antoi mukavasti itseluottamusta, että ollaan oikealla polulla. Rimat oli kaikki 60cm, ja muistaakseni vain yksi tuli alas ja se oli täysin omaa syytäni. Pituus oli ennen tiukkaa käännöstä, hyvin meni. Rengas ekana, ja sekin sujuva ja rento.

Keinua ollaan treenattu usein, mutta toistoja kerralla vähän. Normaalikorkeuteen päästiin vajaa kuukausi sitten, ja suoritus on muuttunut koko ajan rennommaksi ja nopeammaksi. 2on2off on ollut todella varma. Keinu on ollut pari kertaa osana rataa. Puomia ja keinua täytyy alkaa tehdä rinnakkain, jotta Kumma oppii erottamaan esteet selkeästi toisistaan.

Ensi viikolla on jännät paikat, kun startataan ekoissa kisoissa. Ilmoitin Kumman hyppyradalle ja tavoitteena on tutustuminen kisafiilikseen. Edellisistä kisoistani on vierähtänyt kaksi vuotta, silloin oli viimeiset startit kymmenvuotiaan Neeon kanssa medikolmosissa. Tuntuu ihan mahtavalta taas päästä radalle!

Sen ihmeempiä tulostavoitteita en tälle vuodelle aseta, ykköstavoite on nyt saada perusestetaidot riittävälle tasolle, jotta päästään nautiskelemaan myös agiradoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti